Svet-Stranek.cz
chsquattro.freepage.cz
Chovatelská stanice britských koček

O nás:chsquattro.freepage.cz

O nás

Jsme začínající rodinná chovatelská stanice vedená pod FIFE.
Celý název naší chovatelské stanice je Quattro*Od Tiché Orlice,CZ . Jsme členy ZO Česká Třebová.
A jak to všechno začalo? Je to dlouhá historie, tak Vás pomalinku zasvětíme..
Jednoho krásného dne jsme se rozhodli, že si pořídíme kocourka, mazlíka, velkého nejméně osmikilového krasavce.
Barvu jsme měli od začátku jasnou - červenou mramorovanou. Tak jsme začali lustrovat inzeráty, pár koťátek vytipovali a jako naivní amatéři jsme mysleli, že když někdo napíše do inzerátu kotě s PP, tak že existuje jedna organizace, která PP vydá a je to..
Objeli jsme pár chovatelský stanic a pak se rozhodli pro kocourka z chov.stanice za Přeloučí. Jelikož bylo před Vánocemi, tak jsme si ho dali jako krásný dárek pod stromeček. Kotě rostlo, zlobilo, hrálo si... Pořád jsme tak nějak sledovali našeho kocourka, jak je drobný, po konzultaci s p.chovatelkou byli ujištěni, že má drobnou mámu, tak bude konstitučně po ní... a tak jsme tak nějak v tom žili, až jsem šla na roční prohlídku k našemu veterináři a tam mi z úžasem řekl, že je to kočička..
No a tím to celé začalo..
Kočička? Co teď s tím? Manžel chtěl osmikilového macíka a naše kotě má 2,5 kg v roce..
Takže telefon p.chovatelce s tím, že bychom si založili chovatelskou stanici a věnovali se koťátkům, když už máme doma kočičku.
A vlastně jsme začali rozuzlovávat, co všechno musíme podstoupit a udělat. Zjistili jsme, že sice máme kočičku s PP, ale ne pod FIFE (ale pod CFF), takže nejprve předělat rodokmen na pohlaví a jméno kočky, dále se zúčastnit výstavy a zařídit chovnost kočce. Na rodokmen jsme čekali cca 3 měsíce (velice nám v řešení tohoto problému pomohla p.Martincová ze ZO ČT),při neustálých výmluvách p.chovatelky, přihlásili jsme kočičku do MVK Pardubice, povolení z plemenné knihy vystavovat, výstava zrušena, takže další přihláška na MVK Olomouc, a konečně to dopadlo. 1.12.2012 kočička dostala hodnocení V2 a tím pádem i chovnost. Takže konečně po půlročním trápení nějaký posun.
Nyní budeme vybírat ženicha a očekávat snad i první koťátka.
Věnovat se chceme barvě červené.
návštěvníků stránky
celkem11 077
tento týden32
dnes10